Muurschildering van Bassie en Adriaan

‘Hallo vriendjes en vriendinnetjes, fijn dat jullie er weer zijn!’ Wie kent nou niet deze vrolijke openingszin van Bassie en Adriaan? Deze openingszin werd veel op t.v. gehoord, tijdens de uitzending van de welbekende t.v. series van Bassie en Adriaan. De series waren een enorm succes tussen 1978 en 1997 en hebben hele generaties jarenlang plezier gegeven. Jaren later zijn sommige mensen nog steeds zo’n enorme fan van Bassie en Adriaan, dat ze het duo graag als kunststuk in huis willen hebben. Speciaal voor zo’n fan, kreeg Swid’art de unieke uitdaging om een realistisch portret als muurschildering van Bassie en Adriaan te mogen maken.

Een realistische portret muurschildering van Bassie en Adriaan

Nu heb ik al ruim 10 jaar ervaring met tekenen en schilderen en heb al veel gezien. Maar dit was zo’n opdracht, waarbij je écht goed uitgetest werd; Ik moest namelijk een realistische portret muurschildering van Bassie en Adriaan gaan maken en ook nog eens in kleur! Nu heb ik dit in houtskool weleens eerder met mensen gedaan, maar dat was slechts in zwart wit. Maar een realistisch mens geschilderd en dan ook nog eens in kleur uitgevoerd? Dat was pas een échte uitdaging! Een paar jaar terug had ik een dergelijke klus nog niet aangedurfd. Maar intussen ben je zo hard gegroeid met shading en meng technieken dat ik dacht; Weetje, we proberen het gewoon!

Ik ben begonnen met de omtrek van het duo te spuiten in een witte nevel, op de grijze muur. Toen heb ik het haar en de kledingbasis neergezet. Daarna kwam het meest pittige onderdeel; Een rossig gekleurde blanke huidskleur! Dit is niet even iets wat je zomaar doet en vereist echt wel wat vakkennis. Ik ben begonnen met een basis gele diepte mapping van het gezicht en handen te maken. Daarna ben ik gaan mengen, met 6 kleuren in meer dan 8 verschillende verhoudingen! Dit alles om precies ‘die’ tint te krijgen, die spreekt voor dat stukje gezicht. Maar na 3 dagen mag het resultaat gezien worden! Een complexe maar mooie tekening van onze oude kindervrienden.

Wil je ook een portret muurschildering van Bassie en Adriaan laten maken?

Een portet muurschildering kan geheel naar smaak en naar wens worden uitgevoerd, op basis van een hoge resolutie foto. Naast naast Bassie en Adriaan en portretten is er uiteraard veel meer mogelijk! Wil je meer weten? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in, of bel naar: 06-305 808 14

    Deze pagina delen op: